Informatie over de trainingen

Onze ski- en snowboardtrainingen, onder deskundige begeleiding, gaan altijd door. Je hebt geen last van regen en kou. Geen winterkleding, maar in een T-shirt en (trainings-) broek die lekker zit in een verwarmde omgeving. Alle materialen zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen!

Wij vinden techniek en veiligheid belangrijk. Onze gediplomeerde ski- en boardleraren leren je, snel en veilig, de techniek van het skiën en/ of snowboarden.

De training duurt een uur. 4 personen per baan, waarvan er steeds 2 personen tegelijkertijd aan het trainen zijn. Individuele aandacht en intensief bezig zijn met de sport. Bij ons hoef je niet wachten op de groep of op de lift, dus veel netto ski/boardtijd. Via een spiegelwand zie je wat je doet en hoe je houding is. Hierdoor kun je jezelf corrigeren. Na 10 minuten op de rollerbaan te hebben gestaan, wordt er gewisseld met andere cursisten. De reden hiervan is dat de intensiteit erg hoog is voor zowel spieren als concentratie. De spieren en concentratie hebben zo even rust, waardoor er de volgende 10 minuten weer nieuwe dingen verwerkt kunnen worden! Je skiet in het uur dus netto 30 minuten wat een hele lange afdaling is, te weten 5 à 10 km. De langste afdalingen in Europa zijn van het topje van een gletsjer naar onder in het dal 11 km lang!

Wetenswaardigheden voor de trainingen:

  • Draag altijd makkelijk zittende kleding (vermijd kleding met loshangende delen). Neem eventueel een droge broek mee (de banen worden nat gehouden).
  • Draag geen horloges, zichtbare kettingen, etc.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de leraar op.
  • Blijf tijdens de pauze betrokken bij de les (je kunt namelijk ook leren van de aanwijzingen die anderen krijgen).

Kindertrainingen

Onze eerste prioriteit is om de kinderen het skiën/ snowboarden leuk te laten vinden. Dat wil zeggen we pakken de training heel spelenderwijs aan, waardoor de kinderen niet door hebben dat ze aan het oefenen zijn.

Al onze oefeningen zijn erop gericht om de kinderen beter te maken waardoor ze ook in de sneeuw veilig vooruit kunnen. We doen tussen de speelse oefeningen ook spelletjes. Ook deze spellen zijn op het leren gericht, bijvoorbeeld het trainen van de ploegrem, snelheid maken/ minderen, bewust te zijn van bewegingen en wanneer het snowboard/ de ski’s wat doen.

Als ouder kun je de vorderingen van de kinderen perfect volgen vanuit de “Panoramabar” of vanaf het balkon.

Wij doen er alles aan om de kinderen op een leuke en spelenderwijze manier de technieken bij te brengen. Zodat iedereen optimaal kan genieten tijdens de wintersport!

Angst

Angst; je zult het maar hebben! En dat terwijl het zo’n leuke vakantie is om met je gezin of met vrienden en familie te doen. Mocht je angst hebben dan ben je bij ons aan het goede adres! We beginnen langzaam en overhaasten niets. Met als doel je op een ontspannen manier de berg af te laten komen, zodat ook voor jou de wintersportvakantie weer iets leuks is om naar uit te kijken!

Speciale doelgroepen

Speciale doelgroepen; we hebben de afgelopen jaren vaak de vraag gehad of we ook mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking konden trainen. Gelukkig hebben we veel ervaring opgedaan en zijn een aantal instructeurs gediplomeerd zodat we ook speciale doelgroepen de fantastische wintersport ervaring mee kunnen geven.